Onderhoud van uw zonnescherm doek is heel belangrijk. We zetten de belangrijkste punten waar u op moet letten op een rij.

Persoonlijk advies

Hoe onderhoud ik mijn zonnescherm doek?

Om uw zonnescherm doek in goede conditie te houden is regelmatig onderhoud heel belangrijk. In ieder geval 1x per jaar. Als u het doek vaker schoonmaakt, een keer in de lente en een keer in de herfst bijvoorbeeld, kost het schoonmaken minder moeite, gaat het sneller en kunt u een jaar lang genieten van een prachtig zonnescherm.

Volg bij het schoonmaken de onderstaande stappen voor een optimaal resultaat:

  1. Borstel al het losliggende vuil van de boven en onderkant van het zonnescherm. Doe dit voorzichtig zodat je het vuil niet in het doek wrijft.
  2. Maak de cassette schoon middels een doekje en lauwwarm water. Gebruik bij hardnekkig vuil een niet bijtend afwasmiddel.
  3. Spoel het doek eenvoudig schoon met zeepwater (aangemaakt met groene zeep) en gebruik een zachte borstel om vlekken te verwijderen. Gebruik van wasmiddelen, hogedrukreiniging en hard schrobben raden we af!
  4. Na reiniging kunt u het doek impregneren om het opnieuw waterdicht te maken. Zo krijgt vocht en schimmel geen kans en blijft het doek in topconditie.

TIP: Vroeg in de ochtend of in de namiddag is het beste moment of de zonwering schoon te maken. De zon schijnt dan niet op zijn felst en dat voorkomt dat het doek opdroogt met schoonmaakmiddelen erop. Dit kan lelijke vlekken veroorzaken.

Knikarmscherm zonweringen brustor B27

Hoeveel uitval heb ik nodig voor mijn zonnescherm?

Voor het berekenen van de uitval houden we rekening met de ligging van de tuin en wanneer er hoofdzakelijk schaduw gecreëerd moet worden. Hoe groter de uitval is van het zonnescherm des te meer effect het zonnescherm heeft.

Lees meer

Mag ik een zonnescherm uit doen bij regen?

De meeste zonwering kan worden gebruikt bij regen. Let er wel op dat het doek de kans krijgt om weer te drogen voordat u het oprolt in de cassette.

Lees meer

Expert in luxe, op-maat-gemaakte zonwering

Geniet het hele jaar door van het binnen- en buitenleven,
met de juiste zonwering voor uw tuin of terras.

Deskundig advies

Vakkundige montage

Uitstekende service

Topmerken

Erkend Romazo lid

Onze Showroom

Starrenburglaan 11
2251 AG Voorschoten

Route naar showroom

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
zaterdag 09:00 – 17:00 uur