Jaloezieën schoonmaken

Als er één klus is waar we absoluut een hekel aan hebben, is het het schoonmaken van onze jaloezieën. We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Het is een vervelende, tijdrovende klus. Het schoonmaken van uw jaloezieën hoeft niet moeilijk te zijn. In feite is het een stuk eenvoudiger dan u denkt. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten materialen die worden gebruikt om jaloezieën te maken en hoe u ze moet onderhouden, evenals eenvoudige stappen om uw jaloezieën schoon te maken zonder ze te hoeven verwijderen.

Raamgordijnen zijn er in verschillende vormen, van horizontale lamellen en verticale jaloezieën tot mini-jaloezieën en meer. Ze zijn ook gemaakt van een aantal verschillende materialen, elk met hun eigen unieke voordelen en onderhoudsinstructies. Laten we de verschillende soorten materialen bespreken die worden gebruikt om onze raambekleding het beste te kunnen reinigen.

Metaal

Metalen jaloezieën – die waarschijnlijk van aluminium zijn gemaakt – staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen lange periodes van blootstelling aan de zon zonder schade en kunnen, mits goed verzorgd, jaren meegaan. De beste manier om aluminium jaloezieën schoon te maken, is door een droge doek te gebruiken om vuil en stof weg te vegen. Als het al een tijdje geleden is dat je je jaloezieën voor het laatst hebt schoongemaakt en ze erg vuil zijn, probeer dan een combinatie van zachte zeep en koud water.

Hout

Houten jaloezieën staan bekend om hun stijl, schoonheid en verfijning. Ze staan ook bekend als relatief duurder dan jaloezieën gemaakt van andere materialen. Er gaat niets boven de look en feel van natuurlijk hout, maar als het gaat om het schoonmaken van houten jaloezieën, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn. Een ding dat u nooit moet doen, is uw houten jaloezieën wassen met water, omdat dit kromtrekken en verkleuring kan veroorzaken. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën die de jaloezieën kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan gewoon een droge plumeau of een zachte doek om stof en vuil voorzichtig weg te vegen.

Imitatie hout

Houten jaloezieën zien er geweldig uit, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Voor degenen die de natuurlijke uitstraling van hout willen, maar zonder het hoge prijskaartje, zijn jaloezieën van imitatiehout een geweldige optie. Bovendien, als het gaat om het schoonmaken en onderhouden ervan, zijn de voordelen van jaloezieën van imitatiehout veel groter dan die van natuurlijk hout. Water is geen probleem als het gaat om jaloezieën van imitatiehout, omdat ze veel duurzamer en beter bestand zijn tegen vocht dan jaloezieën van echt hout. De beste manier om ze schoon te maken is door een zachte doek of een combinatie van zachte zeep, water en een vochtige doek te gebruiken om de lamellen af te vegen.

Kunststof

Plastic jaloezieën (meestal gemaakt van vinyl of PVC) zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid. Ze buigen gemakkelijk, zijn wasbaar en breken minder snel en zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan andere soorten jaloezieën. Maak ze schoon door ze simpelweg af te vegen met een droge doek of een mengsel van zeep en water. Onze verticale jaloezieën zijn een geweldige, gemakkelijk te wassen optie!

Stof

U ziet het vaakst dat synthetische stof wordt gebruikt in rolgordijnen, vouwgordijnen, cellulaire zonweringen, plisségordijnen en stoffen verticale jaloezieën. Ze zijn geweldig om licht te filteren en hebben als bijkomend voordeel dat ze in een aantal kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn. Als het gaat om het reinigen van stof, is uw stofzuiger uw handigste hulpmiddel. Gebruik de stofborstel van uw stofzuiger om voorzichtig stof en vuil te verwijderen dat zich op uw jaloezieën heeft opgehoopt. U kunt ook een föhn op “cool” gebruiken om gemakkelijk het stof, vuil en kleine beestjes weg te blazen die zich in uw cellulaire tinten hebben opgehoopt. Gebruik een vochtige doek om schoon te maken en dep op de plekken. Niet wrijven!