De meeste zonwering kan worden gebruikt bij regen. Let er wel op dat het doek de kans krijgt om weer te drogen.

Persoonlijk advies

Een zonnescherm gebruiken bij regen

De doeken van al onze zonneschermen zijn bestand tegen regen. Er zijn echter wel een aantal punten waar u op moet letten.

  • Het zonnescherm moet schuin genoeg hangen zodat het water van het zonnescherm afloopt en zich niet kan ophopen.
  • Wanneer het zonnescherm nat opgerold wordt kan het water moeilijk weg uit de cassette. Wanneer het doek lange tijd is opgerold en niet kan ventileren kan dit vlekken (weer) veroorzaken.
  • Het doek is rot- en schimmelvrij. Echter alles wat op het doek valt en blijft liggen kan wel rotten en schimmelen (stuifmeel, vogelpoep, bladeren etc.)
  • Een nat doek rekt iets op en zal minder mooi inrollen. Dit zal de wafelvorming die gebruikelijk is in het doek blijvend kunnen versterken.
  • Bij het aanschaffen van het zonnescherm kunt u rekening houden met de wens om het zonnescherm ook uit te kunnen doen met regen. Bijvoorbeeld de Brustor B128 of de Weinor Viva zijn speciaal gemaakt om met regen te gebruiken.
Bekijk alle zonneschermen

Persoonlijk advies

We bespreken uw wensen, laten voorbeelden zien en geven advies. Vervolgens ontvangt u een op maat gemaakte prijsopgave.

Maak een afspraak

Deskundig advies

Vakkundige montage

Uitstekende service

Topmerken

Erkend Romazo lid

Hoe onderhoud ik mijn zonnescherm doek?

Hou het droge doek zoveel mogelijk vrij van oppervlakkige deeltjes door deze weg te halen met de stofzuiger, de luchtblazer, of door het doek uit te kloppen of te borstelen.

Lees meer

Hoeveel uitval heb ik nodig voor mijn zonnescherm?

De grootte van de uitval ligt aan verschillende factoren. Betreft het een uitvalscherm die de zon alleen uit de kamer hoeft te houden? Er zijn veel zaken om rekening mee te houden.

Lees meer

Dé expert in luxe, op-maat-gemaakte zonwering

Geniet het hele jaar door van het binnen- en buitenleven,
met de juiste zonwering voor uw tuin of terras.

Overkappingen, zonweringen, rolluiken, zipscreens of raamdecoratie; Zonservice biedt het allemaal. En dat ook nog eens volledig volgens uw eigen specificaties en voorkeuren. Op die manier weten wij zeker dat er een zonwering is voor iedereen.

Ervaar maximale flexibiliteit in afmeting, stijl, kleur en materiaal met Zonservice. Wij zijn dé expert op het gebied van luxe, op-maat-gemaakte zonweringen.

Welke zonwering of overkapping u ook kiest, bij Zonservice kiest u altijd voor een product waar u jarenlang plezier van zult hebben. Snel geleverd en vakkundig gemonteerd. Zo kunt u in een mum van tijd genieten van een schaduwrijke oase of een koeler huis.

Vraag nu eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Gaat u liever voor een uitgebreid en deskundig advies? Ook dat kan. U bent van harte uitgenodigd in onze showroom. Kom snel langs en ontdek hoe design, kwaliteit en comfort samengaan.

Onze Showroom

Starrenburglaan 11
2251 AG Voorschoten

Route naar showroom

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
zaterdag 09:00 – 17:00 uur