Verschil tussen Jaloezieën en Shutters

Wanneer u raambekleding voor uw huis kiest, zult u merken dat er veel meer opties zijn dan u aanvankelijk dacht. Als gordijnen niets voor jou zijn, heb je toch de keuze tussen jaloezieën of rolluiken. Hoewel een beslissing primair op esthetiek kan worden gebaseerd, zijn er ook verschillende functionele verschillen waarmee rekening moet worden gehouden. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen shutters en jaloezieën en kijken we naar de unieke kenmerken van elk.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een vorm van interne raambekleding die in een grote verscheidenheid aan stijlen en materialen verkrijgbaar is. Jaloezieën worden alleen aan de bovenkant van uw raam bevestigd en hangen vrij naar beneden om de ruit te bedekken. Over het algemeen openen ze verticaal en worden ze gecontroleerd door koordtrekkingen; Er zijn echter opties voor horizontaal openen beschikbaar. Jaloezieën kunnen zo veel of zo weinig worden geopend als u wilt, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor het bereiken van privacy en lichtinval. Lamellenjaloezieën – zoals jaloezieën en verticale jaloezieën – bieden de grootste controle, omdat de lamellen naar wens kunnen worden gericht, waardoor ze licht binnenlaten en toch privacy bieden.

Shutters

Shutters is raambekleding die zowel intern als extern op uw ramen kan worden geïnstalleerd. voor de beste vergelijking met jaloezieën, zullen we intern vaste shutters overwegen.
Shutters is een permanent gefixeerde, nauwkeurig passende raambekleding die rechtstreeks op het raamkozijn wordt bevestigd. Shutters zijn gemaakt van stevigere, dikkere materialen dan jaloezieën, vaak hout. Ze werken op dezelfde manier als jaloezieën doordat ze bestaan uit horizontale lamellen die kunnen worden gedraaid, waardoor een goede lichtregeling mogelijk is. Het bedieningsmechanisme voor de lamellen is doorgaans een staaf. Rolluikpanelen kunnen volledig worden geopend en zwenken horizontaal weg van het raam, zoals het openen van een deur.