De beste zonwering voor buiten houdt zoveel mogelijk uv licht buiten, kan bij veel wind gebruikt worden en geeft geen warmte af aan de kamer.

Persoonlijk advies

De beste zonwering voor buiten

Buitenjaloezieën of rolluiken

Zowel rolluikken als buitenjaloezieën houden al het zonlicht buiten. Ze kunnen bij veel wind gebruikt worden en zijn buiten gemonteerd waardoor ze geen warmte afgeven aan de kamer. Het raam achter de rolluiken of jaloezieën moet echter gesloten blijven voor een optimale werking. Qua uiterlijk zijn het echter twee hele verschillende zonweringen. De jaloezieën geven sfeer aan de ruimte en worden vaak gebruikt bij de woonkamer. De rolluiken worden vaak gebruikt op de slaapkamers omdat het daar heel prettig is om al het licht (en dus warmte) buiten te houden.

Buitenjaloezie roma raffstore

Windvast zipscreen

Voor de buiten zonwering met een doek is het belangrijk dat het doek donker is en er dus zo min mogelijk licht doorheen komt. Daarnaast dient de zonwering het raam goed af te dekken zodat er dus geen zon onderdoor of langs komt. Een donker windvast zipscreen met een dicht geweven serge doek is dus een heel goede zonwering die aan alle eisen voldoet.

Markies

Een markies is een hele goede windvaste zonwering die zo geplaatst wordt dat alle zon uit de kamer gehaald kan worden. De markies is een van de oudste en meest effectieve type zonwering, omdat ook de zijkanten een laagstaande zon afschermen. Ze kunnen worden gemonteerd in een aluminium omkasting waardoor er vrijwel geen onderhoud aan verbonden is.

Knikarmscherm

Knikarmschermen

Een knikarmscherm kan door zijn verre uitval vaak heel goed de zon uit de kamer houden maar is wind gevoeliger dan de hierboven besproken zonweringen. Onze knikarm constructies zijn bestand tegen windkracht 6 en de kwalitatief hoogstaande polyster- en acryldoeken blokkeren 90% tot 99% van de UV-straling. Bijkomend voordeel is dat door de hoogte van het scherm en de geïntegreerde armen – de knikarmen – de doorloop in uw tuin niet belemmerd wordt door palen, armen of doeken.

Tips voor het gebruik van de zonwering:

  • Zorg dat de zonwering al omlaag is voordat de zon op het raam staat.
  • Zorg dat de ramen gesloten zijn als u de zonwering aan het gebruiken bent, onder de zonwering zit meestal heel warme lucht die u anders naar binnen haalt.
  • Ga pas luchten in de kamer als het buiten koeler is dan in de kamer. (dus de ramen niet open zetten als het binnen 25 graden is en buiten 30 graden)
Zonwering knikarmscherm

Hoeveel uitval heb ik nodig voor mijn zonnescherm?

Voor het berekenen van de uitval houden we rekening met de ligging van de tuin en wanneer er hoofdzakelijk schaduw gecreëerd moet worden. Hoe groter de uitval is van het zonnescherm des te meer effect het zonnescherm heeft.

Lees meer

Jubileum zonwering

Hoe onderhoud ik mijn zonnescherm doek?

Onderhoud van uw zonnescherm doek is heel belangrijk. We zetten de belangrijkste punten waar u op moet letten op een rij. Om uw zonnescherm doek in goede conditie te houden is regelmatig onderhoud heel belangrijk.

Lees meer

Expert in luxe, op-maat-gemaakte zonwering

Geniet het hele jaar door van het binnen- en buitenleven,
met de juiste zonwering voor uw tuin of terras.

Deskundig advies

Vakkundige montage

Uitstekende service

Topmerken

Erkend Romazo lid

Onze Showroom

Starrenburglaan 11
2251 AG Voorschoten

Route naar showroom

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
zaterdag 09:00 – 17:00 uur